top of page
Ara
  • Gezdik Gördük

KONURALP MÜZESİ VE ÖREN YERİ

Güncelleme tarihi: 4 Nis 2019


Düzce Akçakoca yolu üzerinde, Akçakoca'dan 25, Düzce'den 12 km uzaklıktaki Konuralp 1978 yılında tarihi SİT alanı ilan edildi. Antik adı Prusias ad Hypium olan Roma yerleşmesinden bugüne kalan en önemli yapı kentin ortasında, Caminin hemen arkasındaki antik tiyatrodur. Tiyatronun basamakları büyük ölçüde sağlam. Osmanlılar döneminde onarım görmüş şehir surları, Akçakoca - Düzce yolu üzerinde seyrederken görülebiliyor. Bizans kilisesi ise 1323 yılında camiye çevrildi, 19. yüzyılda ise onarılırken özgün biçimini yitirdi. Antik yerleşimde görülebilecek diğer kalıntılar arasında Konuralp hamamı, su yolları ve çay üzerindeki üç gözlü köprü bulunmaktadır.



Konuralp'ten ve çevredeki diğer antik yerleşimlerden çıkarılan buluntuların sergilendiği Konuralp Müzesi 1995 Nisan ayında ziyarete açıldı. Kentin Düzce tarafından girişindeki müze 3 katlı. Bahçesinde lahitler ve kitabeler sergileniyor. Müzenin giriş katı ana salon olarak düzenlenmiş ve bu salonda yöredeki uygarlıklardan kalma cam ve madeni eşyalar, sikkeler, toprak kaplar görülebilir. Üsk kat etnografya bölümü ve Osmanlı dönemine ait Türk giysileri, kullanılan araç gereçler, silahlar, halı, kilim ve yazmalar sergileniyor. Alt kat ise taş eserler bölümü ve burada Geç Helenistik ve Roma dönemi heykelleri bulunuyor.


AKÇAKOCA REHBERİ





ULAÅžIM


Akçakoca için İstanbul-Ankara otoyolunu kullanabilirsiniz. Otoyolu Düzce ayrımından terkedip eski Ankara-İstanbul yoluna çıkıyor ve Düzce'ye ulaşıyorsunuz. Düzce şehir merkezi girişinde kuzeye Akçakoca yol ayrımı var. Akçakoca yolu asfalt ve yeşillikler arasında 38 km sürüyor. Akçakoca bir balıkçı ilçesi. İskelede ve sahil yolunda balıkçı lokantaları var. Mevsimine göre balık fiyatları değişiyor. Pazarlık yapmayı unutmayın. Kale yolunda, Değirmen ağzı mevkiinde Canlı Balık Restaurant var. Yeşillikler içindeki bahçesinde oturabilir, alabalık yiyebilirsiniz. Akçakoca'da turizm ve belediye belgeli otellerle, pansiyonlar hizmet veriyor.

37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

BALIKESÄ°R

bottom of page